main logo
595

Nici după șapte luni nu a fost finalizată urmărirea penală în cazul lui Grozavu

Nici după șapte luni nu a fost finalizată urmărirea penală în cazul viceprimarului Nistor Grozavu și a omului de afaceri Alexandru Pincevschi, reținuți în dosarul parcărilor cu plată.

Nici după 7 luni urmărirea penală în cazul lui Grozavu nu a fost finalizatăNici după 7 luni urmărirea penală în cazul lui Grozavu, nefinalizată

Procurorul de caz susține că așteaptă să se expună comisia rogatorie din Ungaria, deoarece în licitații au fost implicate firme maghiare. În același dosar au mai fost reținuți primarul suspendat Dorin Chirtoacă și fostul șef al Direcție Transport a Primăriei, Igor Gamrețki, informează Tv8.md

Trei funcționari publici: Nistor Grozavu, Alexandru Pincevski și Igor Gamrețki, au fost reținuți la 25 aprilie, în dosarul parcărilor cu plată. Gamrețki a colaborat cu ancheta și a primit trei ani cu suspendare, pentru trafic de influență. Atât el, cât și procurorul au atacat decizia la Curtea Supremă de Justiție, susține ofițerului de presă al Curții de Apel, Octeabrina Popa.

Nistor Grozavu este bănuit în acest dosar de depășire a atribuțiilor de serviciu. Dosarul lui nu a ajuns însă, deocamdată, pe masa magistraților. Nu a ajuns la judecătorie nici dosarul milionarului Alexandru Pincevschi, bănuit de abuz în serviciu. Procurorul Dumitru Robu susține că, în privința lor, a solicitata informații de la organele competente din Ungaria și Austria. După ce vor primi informația solicitată de la comisia rogatorie, va finaliza, spune el, urmărirea penală.

„Învinuirea ce ține de trafic și corupere au fost identificate probe, iar în privința a ceea ce ține de trucare noi așteptăm… tare mult comisia rogatorie din Ungaria. Știți foarte bine că sunt implicate firmele din Austria și Ungaria. În timpul apropiat va fi informația parvenită și va fi finisată și urmărirea penală”, a menționat procurorul Dumitru Robu.

În același dosar, urmare a colaborării lui Gamrețchi și Grozavu cu organul de urmărire penală, a fost reținut și primarul Dorin Chirtoacă. La aproximativ două luni, procurorul a trimis dosarul în judecată, solicitând și suspendarea edilului din funcție. Exact în ziua în care Dorin Chirtoacă a împlinit doi ani de la validarea mandatului de primar, acesta a fost suspendat. 

La o lună și câteva zile, Nistor Grozavu a fost eliberat din arest la domiciliu, a revenit la Primărie și chiar a preluat atribuțiile primarului general. Mai mult, liberalul Grozavu a început să laude Guvernul și guvernarea. PL i-a retras sprijinul politic. Procurorii spun că Nistor Grozavuși Igor Gamrețki și-ar fi recunoscut vina, iar Dorin Chirtoacă pledează în continuare nevinovat. După ce a stat jumătate de an în arest la domiciliu, în preajma referendumului de pe 19 noiembrie, inițiat de socialiști împotriva sa. Chirtoacă a fost eliberat sub control judiciar. Tot sub control judiciar se află Nistor Grozavu și Alexandru Pincevschi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării