main logo
500

Năstase și-a prezentat raportul de activitate pentru primele 100 de zile

Ministrul de Interne, tot el pretendent la șefia capitalei, și-a prezentat bilanțul primelor o sută de zile, de când se află în funcție.

Năstase și-a prezentat raportul de activitate pentru primele 100 de zileFoto: Știri.md

Raportul conține critici la adresa fostei administrații, dar și laude despre ce a reușit să facă în cele trei luni de activitate, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Printre reușitele invocate se regăsește lichidarea direcției a 5-a, dar și instalarea crucifixului, pe holul ministerului. Despre eșecuri, nici vorbă!

În prezența a zeci de subordonați, Andrei Năstase a declarat că în Ministerul de Interne nu mai există practicile de corupție și intimidare politică.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRU DE INTERNE: „Astăzi, MAI este unicul pilon instituțional al statului de drept care a fost eliberat în întregime din captivitate”.

Demnitarul s-a lăudat și cu pornirea unor anchete interne pe cazuri de rezonanță, precum interceptările telefonice în masă, expulzarea cetățenilor turci sau contrabanda de la frontieră. Nu a uitat nici de crucifixul instalat în holul ministerului.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRU DE INTERNE: „Și am reușit totodată inaugurarea unui crucifix. Am conștiința curată că mi-am făcut datoria în calitate de ministru în primele 100 de zile de mandat”.

Au susținut discursuri și câțiva șefi de subdiviziuni, care însă au pomenit și despre lipsuri.

GRIGORE MOGA, ȘEF DIRECȚIE GENERALĂ DE URMĂRIRE PENALĂ, IGP: „Noi în șapte luni nu putem achiziționa 268 de calculatoare, care sunt destul de importante în activitatea ofițerilor de urmărire penală. 

Sunt obligat să aduc la cunoștință că un factor important este și salarizarea net inferioară în raport cu alte organe de urmărire penală”.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRU DE INTERNE: „Totul va fi bine, a spus Rosian Vasiloi și eu am încredere că va fi bine”.

Totuși, ministrul nu a vorbit în discurs despre ce nu a reușit să facă în cele o sută de zile. Anterior, activitatea sa la ministerul de Interne a atras diferite critici din partea unor politicieni. 

Printre ei a fost și liderul Partidului Șor, care l-a acuzat că nu a făcut practic nimic important de la venirea în funcție.

ANDREI NĂSTASE, MINISTRU DE INTERNE: „O să-i răspundă Interpolul, să caute Interpolul”.

El a mai fost criticat de Valeriu Munteanu pentru că l-a păstrat până nu demult în funcție pe secretarul de stat, Dorin Purice, care a făcut agitație electorală pentru PD. 

La evenimentul de astăzi, el a fost însoțit de un alt fost membru al Guvernului Filip. Este vorba de Gheorghe Bălan, fost vicepremier pentru Reintegrare, angajat la sfârșitul lunii iulie în funcția de secretar de stat.

În discurs, Andrei Năstase a amintit și despre alegerile locale, îndemnând polițiștii să asigure un scrutin electoral corect. 

De altfel, și el va concura pentru funcția de primar general de Chișinău. Pentru că a depus actele abia ieri, consiliul electoral urmează să-i ofere un răspuns timp de o săptămână.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării