main logo
800

Năstase: Nu m-am așteptat. Aș fi dorit ca președinte CC să fie o doamnă

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, se arată surprins de alegerea socialistului Vladimir Țurcan la conducerea Curții Constituționale.

Năstase: Aș fi dorit ca președintele CC să fie o doamnăFoto: Știri.md

El a mai declarat că și-ar fi dorit ca funcția să fie ocupată de o doamnă, sugerând că este vorba de Domnica Manole, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Platforma DA mereu a optat pentru un membru al societății civile ca să fie în fruntea Curții. Platforma DA a optat pentru un om profesionist și se dorea să fie Domnica Manole. Dumneaei nu este membră a partidului nostru. 

A demonstrat în tot acest timp curaj și caracter. Alegerea domnului Țurcanu m-a surprins. Sincer. Mi-aș fi dorit ca președintele să fie un candidat al societății civile și să fie doamnă. 

Prima opțiune era dna Liuba Șova, iar a doua opțiune era Domnica Manole. Ceea ce s-a petrecut este un semn de alarmă”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă.

Într-o postare pe Facebook, ministra Justiției Olesea Stamate a scris că există temei pentru anularea rezultatelor votării și a cerut organelor competente să verifice dacă judecătorii CCM nu au fost influențați înainte de a-și da votul pentru Vladimir Țurcan.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării