main logo
3073

Năstase, despre Șor: Ar trebui să fie foarte atent. Poate fi arestat oriunde

Ilan Șor ar trebui să fie foarte atent că poate să fie arestat oriunde ar fi. Declarația aparține Ministrului de Interne Andrei Năstase și a fost făcută înainte de ședința Guvernului.

Năstase: Șor ar trebui să fie atent. Poate fi arestat oriundeFoto: Știri.md

„Ar trebui să fie foarte atent că într-o bună zi va fi reținut oriunde se va afla”, a declarat Năstase, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Amintim că la data de 30 iulie, Ministerul Afacerilor Interne l-a anunțat în căutare națională și internațională pe deputatul Ilan Șor.

La data de 25 iulie Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională. Magistrații Curții de Apel Cahul au emis un mandat de arestare pe numele acestuia.

Menționăm că la data de 26 iunie, procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare și darea în căutare a lui Ilan Șor. 

Mandatul de arestare pe numele lui Șor a fost cerut pe motiv că acesta a încălcat măsura preventivă de control judiciar, în cadrul dosarului pe frauda bancară. Procurorii au făcut un demers în acest sens la Curtea de Apel Cahul.

Tot la data de 26 iunie, procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile, imobile, cote care aparțin lui Ilan Șor. Acțiunile de sechestru fac parte din dosarul fraudei bancare.

Precizăm că la data de 22 iulie, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a cerut Procuraturii Generale ridicarea imunității lui Plahotniuc și Șor și anunțarea acestora în căutare internațională.

Potrivit lui Igor Dodon, Ilan Șor ar fi plecat din Moldova împreună cu Vlad Plahotniuc.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu a declarat: „El lucrează și în curând va chema presa într-o conferință de presă și va răspunde la toate întrebările”.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în prima instanță în vara anului 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul fraudei bancare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării