main logo
659

Nagacevschi: Calculele judecătorului în urma cărora a fost eliberat Filat sunt distructive

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, nu este de acord cu modul în care magistrații i-au calculat termenul de detenție fostului premier Vlad Filat, atunci când au luat decizia de a-l elibera condiționat din Penitenciar.

Nagacevschi: Modul în care s-a interpretat legea este unul distructivFoto: știri.md

Nagacevschi zice că, în calitate de jurist, nu de ministru, consideră distructivă această interpretare a legii, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„După mine, modul în care s-a interpretat legea și cum a fost calculat termenul de 2/3 sentință este unul distructiv și contrar legislației în vigoare. O asemenea interpretare este inadmisibilă”, a declarat Fadei Nagacevschi.

Ministrul Justiției zice că a solicitat informații despre cazurile similare de eliberare condiționată a deținuților și a primit datele, dar nu a reușit să le analizeze în detalii. Totuși, Nagacevschi susține că în cazul lui Filat sunt „multe chestiuni suspecte”.

„Totul foarte rapid s-a petrecut în raport cu alte cazuri”, a spus ministrul, menționând că va face publice informațiile la acest subiect, după ce le va analiza.

Vlad Filat a fost eliberat din detenție condiționat ieri, în urma unei decizii a magistraților de la Judecătoria sectorului Ciocana.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării