main logo
870

Muntean dezvăluie cum au fost excluși talibanii din PCRM

Grupul de tineri comunişti a fost exclus din conducerea Partidului Comuniştilor (PCRM) în urma unei revolte făcute în favoarea oligarhului Vlad Plahotniuc.

Muntean dezvăluie cum au fost excluși talibanii din PCRM

Declarația a fost făcută de fostul secretar executiv al PCRM, Iurie Muntean, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a precizat că, în 2014, grupul de comunişti a fost indignat de politica liderului PCRM, Vladimir Voronin, care se îndepărtase de principiile luptei împotriva regimului oligarhic. 

„Toţi tinerii comunişti, aşa-numiţii „talibani", au fost excluşi din partid de către Voronin şi insurgenţii lui Plahotniuc în anul 2014. Atunci, o parte din conducerea PCRM a renunţat la principalele sloganuri electorale, mai ales la sloganul „Moldova fără oligarhi". La puţin timp, toţi organizatorii revoltei care au insistat pe excluderea noastră din partid s-au alăturat PDM-ului de la guvernare", a spus Muntean.

În opinia sa, nu are niciun rost să revină acum la politică, deoarece „nu există nici politică, nici luptă, ci doar un show de televiziune, organizat de Plahotniuc".

„La aceste alegeri să participe înşişi actualii politicieni din Moldova, inclusiv PSRM şi PDM. Este umilitor şi chiar dezgustător să participi la aceste alegeri. Toţi tinerii comunişti au o profesie, lucruri preferate de care se ocupă. Dar dacă va veni momentul când va trebui să renunţăm la toate acestea pentru binele ţării, atunci această decizie va fi luată fără îndoială (privind revenirea în politică - "I.")", a subliniat el.

Muntean a amintit de cooperarea PSRM al lui Igor Dodon cu partidul de guvernământ referitor la aprobarea judecătorilor şi a sistemului electoral mixt, care „contribuie la consolidarea la putere a partidelor ordinii oligarhice".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării