main logo
433

Ministrul Tudor Ulianovschi invită companiile din EAU să investească în Republica Moldova

Republica Moldova este interesată în atragerea investițiilor din Emiratele Arabe Unite (EAU) și va oferi tot suportul companiilor emiriene în implementarea proiectelor investiționale în țara noastră.

Ulianovschi invită companiile din EAU să investească în MoldovaUlianovschi invită companiile din EAU să investească în Moldova

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu directorul general al Camerei de Comerț și Industrie din Abu Dhabi,  Mohamed Helal Al Muhairi.

În context, șeful diplomației moldovenești a prezentat oportunitățile investiționale din Moldova, facilitățile fiscale și de alt ordin, oferite companiilor străine care investesc în țara noastră, precum și posibilitățile și locația geografică specială de care pot beneficia investitorii pe piața moldovenească.

Totodată, Ulianovschi a adresat o invitație Camerei de Comerț și Industrie din Abu Dhabi și companiilor care operează în Emiratele Arabe Unite să viziteze Republica Moldova pentru a se documenta mai profund privind posibilitățile investiționale și economice din țară noastre.

La rândul său, directorul general al CCI din Abu Dhabi a subliniat importanța invitării oamenilor de afaceri din țara noastră să viziteze Abu Dhabi pentru a prezenta oportunitățile investiționale din Republica Moldova în cadrul forumurilor care se desfășoare în Emiratele Arabe Unite, unul dintre care ar fi CGIAR Middle East, care va avea loc în Abu Dhabi în luna decembrie 2018. 

Mohamed Helal Al Muhairi a exprimat disponibilitatea Camerei de Comerț și Industrie din Abu Dhabi de a susține oamenii de afaceri și companiile moldovenești, care  doresc să își desfășoare afaceri în această țară sau regiune. 

Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, în Republica Moldova activează 9 companii cu capital emirian, care au venit cu investiții în economia moldovenească de circa 40 milioane de lei. 

Amintim că, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite în perioada 26 – 29 martie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării