main logo
4145

Ministrul de Externe al României nu recunoaște Guvernul Sandu

Ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, a precizat, luni, că România nu recunoaște noul guvern de la Chișinău, pentru că nu există așa ceva.

Ministrul de Externe al României nu recunoaște Guvernul SanduFoto: ziare.com

Întrebat de jurnaliști direct dacă MAE recunoaște Guvernul Maia Sandu, așa cum au făcut-o deja Uniunea Europeană, dar și Rusia, Meleșcanu a dat un NU diplomatic, transmite Știri.md cu referire la ziare.com.

"Nu există instituția recunoașterii guvernului, există recunoașterea unui stat. Noi suntem preocupați că există o situație explozivă și vrem să subliniem că trebuie găsite modalități de a fi depășită această situație. Atunci când lucrurile se încurcă, soluția e să ne întoarcem la electorat. Alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problemă", a spus Meleșcanu, într-o conferință de presă.

El a precizat și că ambasadorul României la Chișinău a avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon, alături de ceilalți șefi ai misiunilor diplomatice. Meleșcanu a povestit că doar Dodon a vorbit 15 minute, după care i-a poftit afară pe ambasadori. Astfel, Meleșcanu a precizat că i-a cerut ambasadorului român să aibă o întâlnire și cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Alegerile anticipate, aprobate de Meleșcanu, au fost decise de premierul Pavel Filip, omul lui Plahotniuc care a fost desemnat președinte interimar de Curtea Constituțională.

Acuzat că a avut o reacție slabă la tot scandalul de peste Prut, Meleșcanu s-a prevalat de poziția României de stat care deține președinția UE.

"Noi, România, ca stat membru care deține președinția UE, am făcut apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic. Așadar, a fost un apel la calm și reținere, precum și la dialog", a subliniat Meleșcanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării