main logo
479

Ministru: Moldova optează pentru continuarea cooperării cu NATO

Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a avut o întrevede cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller.

Ministru: Moldova optează pentru continuarea cooperării cu NATOFoto: mfa.gov.md

Potrivit MAEIE, șeful diplomaţiei moldoveneşti a subliniat interesul Republicii Moldova pentru continuarea dialogului politic şi cooperării practice cu Alianţa Nord-Atlantică în conformitate cu prevederile Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) RM-NATO și în domeniile de interes comun, transmite Știri.md.  

„Planul individual de acţiuni IPAP, este instrumentul care ne permite să menţinem dialogul politic şi să realizăm cooperarea practică a Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică”, a menționat Nicu Popescu.

Oficialii au examinat acţiunile comune ce urmează a fi întreprinse în contextul mai multor domenii de cooperare, printre care implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Securitate şi Apărare, promovarea procesului de reformă a sectorului de securitate și apărare, combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii, cooperarea în domeniul comunicării strategice și contracararea amenințărilor hibride.

Secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, a confirmat sprijinul organizaţiei pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum şi respectul pentru neutralitatea ţării, subliniind disponibilitatea de a oferi, în continuare, expertiza şi asistenţa necesară autorităților moldovenești în procesele de reformă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării