253
0
Merkel: Germania va oferi tot suportul guvernului actual de la Chișinău
253
0

Germania este dispusă să ofere sprijin Moldovei pe calea europeană, a declarat cancelarul federal Angela Merkel după întrevederea de marţi cu prim-ministrul RM, Maia Sandu, la Berlin.

Foto: dw.com

Potrivit Infotag, în declaraţiile pentru presă, cancelarul a salutat "învestirea unui Guvern proeuropean în Moldova", menţionând că "formarea noii guvernări a urmat o cale neobişnuită pentru Europa", lucru care arată însă "curajul şi capacitatea de a lua decizii într-un moment critic (de către noile autorităţi ale republicii - "I.")", transmite Știri.md.

"Guvernul Republicii Moldova are multe de făcut, căci de uşor să reformezi sistemul de stat, nivelul corupţiei este şocant. De asemenea, Republica Moldova va trebui să facă faţă multor probleme sociale, inclusiv nivelului scăzut de trai şi exodului populaţiei peste hotare", a spus Merkel.

Potrivit ei, pentru o reformă de succes a sistemului de stat, "Guvernul are nevoie de o strategie treptată, trebuie să desemneze cele mai importante funcţii oameni cinstiţi şi de încredere".

"Salutăm Guvernul, care îşi pune drept scop al politicii sale bunăstarea cetăţenilor. Vă dorim din toată inima succese în această cale şi suntem gata să vă ajutăm", a spus cancelarul.

Întrebată despre viitorul posibil al Republicii Moldova în componenţa UE, cancelarul a menţionat că "Uniunea Europeană şi Moldova sunt deja legate prin Acordul de Asociere şi DCFTA, ale căror prevederi trebuie puse în aplicare pentru a trece la paşii următori în domeniul integrării europene".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter