1041
0
Maia Sandu: Transnistria, un spațiu în care se fac bani enormi
1041
0

Prim-ministra Maia Sandu cosideră că atât timp cât Transnistria va fi un spațiu în care se fac bani enormi pentru anumite personaje, nu va exista niciun interes de identificare a unei soluții politice.

Foto: stiri.md

Despre aceasta șefa executivului a vorbit la întâlnirea de ieri cu reprezentanții grupului „5+2” pentru reglementarea conflictului transnistrean, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Și am solicitat inclusiv contribuția părților care sunt reprezentate în acest format „5+2” să pună în capul mesei și problema cu lupta împotriva contrabandei și împotriva schemelor de corupție”, a declarat politiciana într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Despre contrabandă, Maia Sandu spune că a avut sprijin și deschidere totală pe acest subiect la Kiev, a discutat despre deschiderea unor noi puncte comune la frontieră pentru a stopa contrabanda în Transnistria, dar și la București.

„Această luptă a noastră împotriva contrabandei și a sistemelor de corupție nu poate să fie pe placul celor care au beneficiat de-a lungul timpului de acești bani și înțelegem că va fi rezistență, și înțelegem că oamenii care au fost implicați în aceste scheme încearcă să găsească tot felul de cărărușe ca să continue. Eu am ridicat acest subiect și la București, și la Kiev, și la Bruxelles, pentru că și țările Uniunii Europene sunt afectate de contrabanda de pe teritoriul Republicii Moldova”, a menționat șefa cabinedului de miniștri.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter