main logo
403

Maia Sandu: PDM vrea în ajun de alegeri să creeze o atmosferă de frică în societate

Partidul Democrat (PDM) vrea în ajun de alegerile parlamentare să creeze o atmosferă de frică în societate, consideră preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Maia Sandu: PDM vrea în ajun de alegeri să creeze o atmosferă de frică

joi, în cadrul unei conferinţe de presă, ea a menţionat că "regimul de guvernământ este îngrijorat de poziţia sa, iar îngrijorarea sporeşte odată cu apropierea alegerilor parlamentare; de aceea, autorităţile intenţionează să ridice la maxim nivelul de frică în societate, astfel încât cetăţenii să renunţe şi să li se supună", relatează Știri.md cu referire la Infotag.

"PDM intenţionează să organizeze duminică, 21 octombrie, un miting în capitală, unde va vorbi despre cât de progresivă este politica sa, cât de importante sunt reformele sale. PDM încearcă să înceapă totul de la zero, să-i determine pe oameni să uite de crimele din trecut. Autorităţile vor aduce forţat oamenii la Chişinău, ameninţându-i cu demiterea sau cu alte măsuri punitive. PAS înţelege situaţia oamenilor care vor fi nevoiţi să participe la mitingul PDM şi nu îi condamnă", a spus politicianul de opoziţie. 

Ea a acuzat democraţii şi pe liderul lor, Vlad Plahotniuc, de laşitate.

"Numai laşii folosesc metode precum şantaj, ameninţări şi intimidări. Cei puternici nu procedează aşa. PAS este sigur că acei cetăţeni care vor participa la mitingul PDM din 21 octombrie nu vor acest lucru, nu doresc o astfel de viaţă şi o asemenea guvernare. Regimul actual înseamnă pentru poporul Moldovei doar sărăcie, corupţie, exodul populaţiei, protejarea infractorilor şi izolarea internaţională. Dar noi suntem mulţi, iar Plahotniuc este unul. Fiind uniţi, vom putea să scăpăm de regimul Partidului Democrat şi al preşedintelui său", susţine Sandu. 

Secretarul general al PAS, Igor Grosu, a spus că partidul a pregătit raportul "100 de lucruri pe care PDM şi Plahotniuc nu le vor spune duminică", care poate fi găsit pe site-ul partidului.

"Coordonatorul niciodată nu va spune cetăţenilor adevărul despre uzurparea puterii, invalidarea alegerilor la Chişinău, expulzarea cetăţenilor turci, adevăratele motive pentru aprobarea sistemului electoral mixt, privatizarea "Air Moldova" şi procedura de suspendare temporară a preşedintelui. Acestea sunt doar câteva exemple despre care autorităţile nu vor vorbi", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării