main logo
997

Maia Sandu, întrevedere cu miniștrii Apărării și Apărării Civile ai Suediei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, 20 august, cu ministrul Apărării al Regatului Suediei, Pål Jonson, și cu ministrul suedez al Apărării Civile, Carl-Oskar Bohlin, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.

Sandu, întrevedere cu miniștrii Apărării și Apărării Civile ai SuedieiFoto: Presedinte.md

Vizita miniștrilor Apărării din Suedia este o premieră pentru țara noastră și confirmă aprofundarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Regatul Suediei, transmite Știri.md.

În cadrul întrevederii, șefa statului a vorbit despre provocările cu care se confruntă țara noastră și a subliniat importanța consolidării rezilienței Republicii Moldova, pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina.

De asemenea, Maia Sandu a exprimat dorința autorităților de la Chișinău de a extinde cooperarea cu Suedia în domeniul securității și al apărării.

Președinta a mulțumit autorităților suedeze pentru sprijinul acordat țării noastre în parcursul european, precum și pentru susținerea financiară acordată pentru mai multe proiecte de dezvoltare și modernizare a țării.

Foto: Presedinte.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării