main logo
601

Maia Sandu despre acuzaţiile PDM: Frică animalică de a pierde puterea

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, califică că acuzaţiile Partidului Democrat (PDM) în adresa opoziţiei drept "frică animalică de a pierde puterea".

Maia Sandu despre acuzaţiile PDM: Frică animalică de a pierde puterea

Potrivit agenţiei Infotag, ea a menţionat pe reţelele sociale că „frica animalică a PD-ului de a pierde puterea în urma alegerilor parlamentare şi instrumentele poliţieneşti, anticetăţeneşti şi ridicole utilizate împotriva opoziţiei scot în vileag natura totalitară a acestui regim", transmite Știri.md.

"Din comunicatul lor de presă reiese că singura crimă în acest stat este sa le fii concurent electoral. Mai mult decât atât, prin acest comunicat, instituţiilor statului li se sugerează de facto să acţioneze în sensul luării unor măsuri punitive împotriva oponenţilor politici ai PD-ului. Învinuirea opoziţiei proeuropene precum că, prin "distribuirea de prospecte, calendare, crearea paginii web acum.md", ar realiza "acţiuni de agitaţie electorală, desfăşurate înainte de termen", denotă un nihilism juridic obraznic din partea Partidului Democrat. Conceptul de "agitaţie electorală" este definit explicit în cadrul legislaţiei electorale (art.1 din Codul electoral) şi nicio acţiune menţionată în acest comunicat, întreprinsă de membrii şi simpatizanţii celor două partide, nu se circumscrie nici pe departe noţiunii de "agitaţie electorală". Nici legislaţia naţională, nici barem cea internaţională nu interzice promovarea propriei imagini în afara campaniei electorale", susţine politicianul de opoziţie.

Ea a subliniat că "într-o democraţie e firesc să ai site-uri proprii şi să tipăreşti materiale de informare a populaţiei".

„Încercarea PDM de a echivala agitaţia electorală cu o simplă informare a populaţiei urmăreşte împiedicarea de facto a opoziţiei de a comunica cu cetăţenii acestei ţări. În condiţiile în care PDM deţine monopolul asupra televiziunilor şi mass-mediei din Republica Moldova, acestea zilnic manipulând opinia publică prin minciuni de sorginte propagandistică, încercarea de a interzice tipărirea şi distribuirea unor materiale de informare reprezintă anihilarea luptei politice ca atare. Asta în contextul în care, atât PSRM, cât şi PDM merg prin sate cu saci de cartofi, mituind alegătorii şi oferind pomeni electorale, lucru expres interzis în lege", a spus Sandu.

Potrivit ei, „PDM vrea să devină partid unic şi să utilizeze toate instituţiile statului pentru a bloca orice tip de comunicare cu cetăţenii".

„Dacă ar putea, Vlad Plahotniuc ne-ar interzice în genere să deschidem gura. Plahotniuc, hoţul principal din Republica Moldova, este atât de speriat, încât se face de râs", a conchis Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării