main logo
1005

Lukaşenko salută rezistența și fermitatea noilor autorități ale Moldovei

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, salută "rezistenţa şi fermitatea de care au dat dovadă noile autorităţi ale Moldovei".

Lukaşenko salută rezistența și fermitatea noilor autorități ale Moldovei

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la serviciul de presă al Preşedintelui bielorus, despre aceasta el a declarat în cadrul întrevederii cu Preşedintele RM, Igor Dodon, care se află la Minsk pentru a participa, vineri, la ceremonia de deschidere a celei de-a doua ediţii a Jocurilor Europene, transmite Știri.md.

"După toate evenimentele furtunoase, vreau să vă felicit pe dumneavoastră şi pe întregul popor moldovean pentru faptul că aţi ieşit cu demnitate dintr-o situaţie dificilă şi complicată. Prin acţiunile sale, autorităţile Moldovei au demonstrat rezistenţă şi fermitate. Cred că pe această cale grea, dumneavoastră, ca preşedinte, va trebui să înduraţi încă multe pentru a ridica bunăstarea moldovenilor la un nivel normal. Noi participăm la aceasta şi suntem gata să continuăm această cooperare pentru binele popoarelor noastre", a subliniat Lukaşenko.

El a menţionat că Belarusul a urmărit cu atenţie evenimentele din Moldova.

"Am fost foarte îngrijoraţi şi vă susţineam, sunteţi bravo că aţi păstrat această unitate, care, cu timpul, va deveni istorie şi va fi studiată. Generaţiile care vor urma vor aprecia faptul că aţi păstrat unitatea care există acum în Moldova", a spus liderul belarus.

Preşedintele Igor Dodon a menţionat că Guvernul Moldovei va acorda o atenţie deosebită dialogului cu Republica Belarus.

"Belarus rămâne în continuare printre cei mai mari parteneri comerciali ai ţării noastre: în anul 2018, relaţiile comerciale între statele noastre au ajuns la valoarea de 215 milioane de dolari, dintre care exportul mărfurilor moldoveneşti în Republica Belarus a constituit peste 87 de milioane de dolari. 

Am subliniat interesul părţii moldoveneşti privind aprofundarea cooperării în domeniul industriei şi al investiţiilor precum şi majorarea exporturilor de produse agroindustriale din ţara noastră. De asemenea, i-am relatat liderului belarus despre schimbările semnificative din viaţa social-politică din ţara noastră, în special, despre obţinerea unui larg consens naţional dintre cele două forţe politice importante. 

Consensul intern şi susţinerea internaţională oferă Moldovei o posibilitate extraordina ră pentru dezvoltarea economică şi stabilirea unei politici externe echilibrate în baza intereselor naţionale ale ţării", a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării