main logo
666

Ludovic Orban: Basarabia trebuie să intre în Europa ca Republica Moldova sau ca România

Președintele PNL, Ludovic Orban, a promis, duminică într-un discurs susținut la Chișinău, că PNL va face tot ce depinde de el pentru ca Basarabia să fie în Europa fie care Republica Moldova fie ca parte din România.

Orban: Basarabia trebuie să intre în Europa ca R. Moldova sau ca România

"M-am bucurat să strigăm împreună unire și vreau să vă spun că suntem deja uniți și nimeni nu poate să împiedice lucrul ăsta pentru că mintea, inima și sufletul nostru gândesc, bat pe același ritm și simt la fel (...), a declarat Ludovic Urban, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.

Care își imaginează că Basarabia poate să rămână o gubernie rusească se înșeală amarnic. Trebuie să spunem un NU hotărât să îi facem să înțeleagă odată că Basarabia nu poate reveni la statutul de gubernie rusească. 

Sunt alții care își imaginează că poate să fie o mare spălătorie de bani negri pentru mafii în care interesul basarabenilor poate fi călcat în picioare și conducători lipsiți de legitimate și de respect pentru democrație pot să își bată joc de viața și destinul fiecărui basarabean. 

Va trebui să spunem clar: Basarabia nu este spălătorie de bani negri pentru mafii. Basarabia este a fiecărui basarabean, a fiecărui român care trăiește în Basarabia. 

Sunt unii care își imaginează că se poate creea o zonă gri, o zonă tampon în care totul să se negocieze și în care să nu conteze ce simt, ce își doresc și ce gândesc basarabenii. 

Și acestui proiect îi spunem nu. Există un singur proiect, Basarabia este în Europa și trebuie să intre în Europa ca Republica Moldova sau România. 

Și pentru lucru ăsta ne angajăm ca PNL să facem fiecare lucru ce depinde de noi. Vă promit că nu va exista lider european cu care să intrăm în contact și cu care să nu pledăm interesul cauza Basarabiei", a afirmat Ludovic Orban la Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării