127
0
Leancă: Moldova va obține un reprezentant în organul legislativ european
127
0

Alegerile în Parlamentul European (care vor avea loc la sfârşitul lunii mai - "I.") joacă un rol important pentru Moldova, susţine vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, candidat la funcţia de eurodeputat din partea partidului român ProRomâia.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă consacrate lansării platformei electorale a partidului, el a menţionat că "aceste alegeri vor juca un rol important atât pentru UE, cât şi pentru Republica Moldova, deoarece Parlamentul European joacă un rol crucial în luarea deciziilor care pot influenţa toate ţările Parteneriatului Estic", transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

"Pentru UE, acestea vor fi alegeri serioase, având în vedere provocările cu care se confruntă Uniunea, atât pe plan extern - relaţiile cu Rusia, criza migraţiei, cât şi pe plan intern, care ţine în primul rând de valul de populişti care a lovit Europa în ultimul timp. Menţinerea unei astfel de tendinţe ar putea slăbi politica externă a UE, ceea ce va avea un impact negativ asupra regiunii noastre", a spus politicianul.

El a menţionat că, odată cu înaintarea candidaturii sale, Republica Moldova "a primit o şansă fără precedent de a obţine un reprezentant propriu în organul legislativ european".

"Una dintre priorităţile noastre este consolidarea poziţiei României în Parlamentul European, astfel încât deputaţii să nu voteze pe baza ideologiei politice, aşa cum a fost înainte: PNL (Partidul Naţional Liberal din România, parte a familiei Partidului Popular European - "I.") a votat pentru o politică mai antimoldovenească, iar social-democraţii au încercat să sprijine Republica Moldova. Pentru noi este important să elaborăm o poziţie comună, care să permită extinderea perspectivei integrării europene pentru Moldova la nivelul rezoluţiilor", a spus Leancă.

Citește și
article image
Câți bani a împrumutat Leancă pentru a-i dona unui partid...
1
496
article image
Iurie Leancă a cedat funcția de președinte al PPEM
1
524
article image
Leancă: Felicitări! R. Moldova, din nou sub influența...
0
585
article image
Leancă: Un deputat nu poate solicita Procuraturii să...
0
244