main logo
585

Leancă: Guvernul face tot posibilul pentru a consolida un dialog constructiv cu UE

Guvernul Moldovei depune toate eforturile pentru a consolida un dialog constructiv cu Uniunea Europeană, a declarat preşedintele Partidului Popular European din RM, vicepremierul pentru integrare europeană Iurie Leancă.

Leancă: Guvernul face tot posibilul pentru a consolida un dialog cu UE

Potrivit agenţiei Infotag, luni, în cadrul unei conferinţe de presă la care a făcut bilanţul vizitei sale la Berlin şi Bucureşti, el a menţionat că „în capitala germană a avut o serie de întâlniri cu membrii Bundestagului, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, precum şi cu consilierul cancelarului federal pentru probleme de politică externă, Jan Hecker.

„Au fost discutate relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germania, rolul Germaniei în consolidarea cooperării Moldovei cu UE, reglementarea transnistreană, inclusiv ce acţiuni trebuie întreprinse pentru implementarea rezoluţiei ONU (privind necesitatea retragerii trupelor ruseşti - "I".)", a spus Leancă.

Potrivit lui, dialogul s-a referit şi la viitoarele alegeri parlamentare, care "trebuie să se desfăşoare liber, transparent şi obiectiv".

„Sper că, în urma alegerilor, în noul parlament va fi posibilă formarea unei majorităţi proeuropene pentru a continua cooperarea cu UE", a spus Leancă.

El a menţionat că, la Bucureşti, a discutat "proiectul autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni, reconstrucţia teatrului Eminescu din Chişinău, precum şi şedinţa comună a celor două guverne, a cărei dată va fi anunţată până la sfârşitul lunii noiembrie".

„Integrarea europeană rămâne principalul obiectiv al Moldovei. Dar din cauza contradicţiilor politice interne, acest fapt este adesea uitat, ceea ce nu ar trebui să fie", a declarat vicepremierul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării