main logo
396

Laude după sentință. Raportul fostului ministru Iurie Chirinciuc

Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la 16 luni de închisoare cu suspendare, a prezentat raportul de activitate, în care a expus cele mai importante reforme pe care le-a promovat, pe care a reuşit să le realizeze sau iniţieze în postura de ministru, pe care a deţinut-o în decurs de trei ani.

Laude după sentință. Raportul fostului ministru Iurie ChirinciucLaude după sentință. Raportul fostului ministru Iurie Chirinciuc

Potrivit agenţiei Infotag, el a publicat pe pagina sa în reţelele de socializare un raport amplu, care conţine diagrame şi cifre, menţionând că cu o echipă compusă din 40 de experţi "a promovat reforme în cadrul Ministerului Transporturilor", deşi "a fost constrâns atât din punct de vedere administrativ, cât şi conjunctural".

Astfel, potrivit fostului ministru, dacă în perioada ianuarie-mai 2016 transportul de pasageri a constituit 244,7 de mii de pasageri, atunci în perioda similară a anului 2017 acesta a cifrat 290,6 de mii. Vânzările de bilete au constituit 23,2 de milioane de euro, comparativ cu 19,1 milioane cu un an mai devreme.

Iurie Chirinciuc a fost reţinut pe 27 aprilie de către ofiţerii centrului Naţional Anticorupţie. Tot atunci a fost arestat şi şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, şi doi agenţi economici. Lui Chirinciuc i se aduc câteva capete de acuzare, inclusiv că ar fi luat mită de 50 de mii de euro. Momentul când a luat banii a fost filmat, iar înregistrarea a fost plasată pe internet. 

La data de 10 august Iurie Chirinciuc a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Potrivit deciziei, Iurie Chirinciuc urmează să achite o amendă în mărime de 700 de unităţi convenţionale, echivalent a 35.000 de lei. De asemenea, el nu va putea deţine funcţii publice pentru un termen de cinci ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării