main logo
569

Krasnoselski, despre asasinare: Declarațiile pentru CSNU se pregătesc

Autorităţile din Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova, au cerut joi seara ca ONU să ancheteze o tentativă de asasinat imputată Kievului împotriva liderului de la Tiraspol, despre care au spus că a fost dejucată în cursul zilei.

Krasnoselski, despre asasinare: Declarațiile pentru CSNU se pregătesc

„Am dat deja ordin ministrului Afacerilor Externe să pregătească declaraţii pentru toţi membrii Consiliului de Securitate al ONU (CSNU). (...) Le vom cere să examineze această situaţie şi să ne asigure securitatea”, a declarat într-o alocuţiune televizată, în limba rusă, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro

Joi, 9 martie, pretinsul procuror general din regiunea separatistă transnistreană, Anatoli Gureţki, a declarat că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, şi a altor persoane importante din stânga Nistrului, tentativă ce ar fi fost pregătită de serviciile de la Kiev.

Autorităţile ucrainene au respins aceste acuzaţii, pe care le-au calificat drept o nouă provocare a Kremlinului. 

Săptămânile trecute, autorităţile de la Moscova au declarat de mai multe ori că Ucraina ar intenţiona să atace regiunea transnistreană, declaraţii respinse şi de Kiev, şi de Chişinău.

Amintim că ieri, 9 martie, așa-numitul Minister al Securității din regiunea transnistreană a anunțat că a prevenit un „atac terorist” împotriva mai multor oficiali din stânga Nistrului „la indicațiile Serviciului de Securitate al Ucrainei”. De asemenea, așa-numitele autorități din stânga Nistrului au menționat că suspecții ar fi fost reținuți.

Așa-numitele autorități de la Tiraspol anunță că vor cere Ucrainei informații cu privire la „actul terorist planificat la Tiraspol”.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a venit cu o reacție la acuzațiile așa-numitelor autorități din regiunea transnistreană despre presupusul „atac terorist” din regiune care ar fi fost organizat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Autoritățile de la Chișinău au spus că investighează informația.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării