main logo
634

Krasnoselski a adresat un mesaj cetățenilor și autorităților regiunii

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a vorbit miercuri de la tribuna Sovietului Suprem (SC), venind cu un mesaj către locuitorii şi autorităţile regiunii.

Krasnoselski a adresat un mesaj cetățenilor și autorităților regiunii

Potrivit agenţiei Infotag, el a îndemnat guvernul şi deputaţii, în contextul lucrului asupra proiectului de lege cu privire la bugetul republican pentru anul 2020, să elaboreze soluţii "pentru folosirea cât mai economic, productiv şi eficient a mijloacelor bugetare în anul fiscal următor", transmite Știri.md.

Liderul de la Tiraspol a înaintat trei sarcini principale: "asigurarea unui buget echilibrat la toate veniturile şi cheltuielile, la toate sursele de acoperire a deficitului; asigurarea executării angajamentelor sociale faţă de cetăţeni (plata la timp a pensiilor, salariilor, prestaţiilor sociale şi compensaţiilor, finanţarea altor domenii protejate social); asigurarea finanţării şi realizării programelor de stat existente".

Potrivit lui, pentru a asigura autosuficienţa economică, Transnistria trebuie "să creeze un climat investiţional favorabil, să atragă fluxuri de investiţii în economie".

"Pentru a asigura o creştere economică durabilă, indicatorul de investiţii ar trebui să se situeze la un nivel nu mai mic de 25% din PIB. Deocamdată, acesta nu depăşeşte 13%. Prin urmare, sarcina menţinerii unui ritm înalt al activităţii investiţionale pe termen mediu rămâne una dintre cele mai importante", a spus Krasnoselski.

El a menţionat că trebuie continuat programul de creditare preferenţială a întreprinderilor din sectorul real al economiei, trebuie depuse eforturi maxime pentru a oferi locuinţe accesibile celor care au nevoie. 

"Guvernul urmează în viitorul apropiat să finalizeze lucrul asupra proiectelor de iniţiative legislative care vin în sprijinul tinerilor specialişti şi a familiilor tinere. Conceptul acestor iniţiative este de a acorda subvenţii de stat pentru procurarea locuinţelor. Sovietul Suprem trebuie să acorde atenţia cuvenită examinării şi implementării acestora", a spus Krasnoselski.

El a amintit că, anul viitor, în Transnistria este "anul celor două aniversări: cea de 75 de ani de la Marea Victorie şi 30 de ani ai republicii".

"Aceste date sunt foarte importante pentru fiecare transnistrean, de aceea, finanţarea activităţilor de la aceste evenimente trebui să fie prevăzută în buget", a spus liderul transnistrean.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării