main logo
465

Iurie Leancă: Succesul Președinției României la Consiliul UE va fi și succesul Moldovei

Succesul Președinției României la Consiliului Uniunii Europene va fi și succesul Republicii Moldova.

Leancă: Succesul Președinției române la Consiliul UE va fi și al nostru

De această opinie e vicepremierul Iurie Leancă, transmite Știri.md.

Afirmația a fost făcută astăzi, la lansarea oficială a Președinției României a Consiliului Uniunii Europene în Republica Moldova.

Potrivit lui Leancă, Președinția României la Consiliului Uniunii Europene este o provocare dar și o oportunitate. 

„Este o provocare deoarece necesită o mobilizare maximă și o concentrare a experienţei  şi expertizei pe cele mai complicate dosare precum Brexit, alegerile în Parlamentul European etc. România va fi în lumina proiectoarelor în aceste 6 luni şi aceasta este o oportunitate deosebită  de a fi în centrul proceselor şi de a contribui la soluţionarea unor  probleme majore cu care se confruntă  UE”, a declarat Leancă.

Vicepremierul a reiterat axioma potrivit căreia integrarea europeană poate avea loc doar prin România și împreună cu România.

„Sper să reușim împreună pe timpul Președinției române să finalizăm procesul de eliminare a serviciilor de roaming - astfel arătând un exemplu pentru UE și țările PaE și aducând beneficii pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului; să avansăm substanțial pe interconectarea energetică și a construcției gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău; să reconstuim podurile. Aveți tot sprijinul Guvernului de la Chișinău deoarece suntem interesați să ne unim forțele pentru ca Președinția României să fie un succes. Succesul României, va fi și succesul nostru”, a subliniat vicepremnierul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării