main logo
1449

Iurie Leancă: Lilian Carp este o lichea politică din Moldova

Vicepremierul Iurie Leancă în acuză pe liberalul Lilian Carp că ar fi o „lichea politică”, după acesta a pus pe blogul său o informație falsă despre un presupus dosar penal pe numele lui Iurie Leancă.

Iurie Leancă: Lilian Carp este o lichea politică din Moldova

„Inducând în eroare opinia publică prin niște manipulări. Mă refer la acest răspuns pe care l-a primit domnul Lilian Carp. Îmi vine foarte greu să folosesc cuvântul „Domn”. Și în general, mie nu îmi place să recurg la retorica unor politicieni, dar nu știu de ce îmi vine în cap așa în cap formula „lichea politică”. Deși a primit un răspuns care nu rezultă că s-a deschis un dosar penal pe numele meu. Faptul că așa a vrut să interpreteze fiind jurist și a pus pe blogul lui, presa așa-zisă independentă din RM s-a grăbit repede să preia această minciună și să insiste că s-a deschis un dosar penal. A trebuit să vină Procuratura Anticorupție și să spună că nu s-a deschis un dosar penal pe numele lui Iurie Leancă. Și presa, care s-a grăbit să ia informația inițială, nu s-a grăbit să vină cu cel puțin niște notificări”, a declarat Iurie Leancă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Procuratura Anticorupție s-a autosesizat și va investiga într-o cauză penală informațiile din presă în care se dezvăluie că Ilan Șor, prin intermediul TomtonTrade Corp, a transferat 20 de mii 882 de dolari, convertiți în 12 mii 912 lire sterline, pe conturile companiei britanice Cambridge Arts and Sciences Limited cu specificația „plata pentru Liviu Tristan Leancă”.

Amintim că, potrivit unei investigații Jurnal TV, fiul mai mic al lui Iurie Leancă ar fi învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Acesta din urmă a plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. 

Numele mezinului lui Leancă apare negru pe alb în rulajele companiei, una dintre cele utilizate de Șor pentru spălarea banilor sustrași din bănci prin credite. Vicepremierul Leancă pretinde că extrasele bancare ar minți, iar primarul de Orhei spune că nu-și amintește. Ambii adopta aceeași tactică - pun tunurile pe cei, care-i întreabă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării