main logo
2818

Ion Chicu: Politicienii noștri preferă să salveze nu oamenii, ci ratingul

Politicienii noștri stau acum în fața unei "dileme grele". Pe cine să salveze - oamenii sau ratingul politic? Până când, ei preferă să-și salveze ratingul.

Chicu: Politicienii noștri preferă să salveze nu oamenii, ci ratingulFoto: știri.md

De această opinie este ex-premierul Ion Chicu, transmite Știri.md.

"A lua jăraticul cu mâna altuia"...aceasta pare a fi strategia politicienilor noștri în lupta cu pandemia. Nimeni nimic nu vrea să-și asume. 

Nici restricții dureroase, care nu au cum să placă "electoratului" și omoară ratingul, dar nici sutele de morți în fiecare săptămână... 

Prezidentul vine (doar) cu recomandări către alții, de parcă în Legea 212 din 2004, n-ar fi scris expres că starea de urgență poate fi instituită de Parlament și la propunerea Președintelui. 

Uiți pe o clipă că moare ratingul, te gândești că mor oamenii, te duci în Parlament și ceri "lockdown"... Mai treci și pe la Mitropolit și cerându-ți iertare pentru păcate, îl anunți că trebuie suspendate serviciile divine în acest Post mare (cum a făcut anul trecut unul care nu se gândea la rating)... 

Mai strângi și Asociațiile de business și le spui onest, deși iar îți omori ratingul, despre posibilitățile reale pe care le are statul de a ajuta economia în caz de restricționare a unor activități economice. 

Poți, bineînțeles, și să le spui că ai trimis Guvernului ca măsură de susținere a businessului propunerea de a îmbunătăți pagina web a ODIMM - precis salvezi ratingul cu asta :(  

Politicienii noștri stau acum în fața unei "dileme grele". Pe cine să salveze - oamenii sau ratingul politic? Până când, ei preferă să-și salveze ratingul. Oamenii mai rabdă, "electoratul" contează", a declarat Ion Chicu.

Citește și: Sandu: Prognoze sumbre. Recomandăm starea de urgență de 2 săptămâni

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării