main logo
483

În ce condiții socialiștii vor să fie organizat un al doilea tur de scrutin în oraș

Socialiștii vor să fie organizat un al doilea tur de scrutin în Capitală, cu un singur candidat - Ion Ceban.

În ce condiții socialiștii vor să fie organizat un al doilea tur în oraș

Așa că au atacat la Curtea de Apel decizia luată de CEC săptămâna trecută. Solicitarea lor, însă, a fost respinsă. Reprezentații PPDA spun că un asemenea scenariu ar fi posibil, Ceban anunță hotărât că nu va accepta funcția de primar în acest caz, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Astăzi avocatul socialiștilor Nicolae Fomov a cerut să fie anulată parțial decizia Comisiei Electorale prin care alegerile din 3 iunie au fost declarate nule și să fie organizat din nou un al doilea tur de scrutin cu un singur candidat. Andrei Năstase să fie exclus din cauza încălcărilor comise. Ion Ceban spune că nu are nicio legătură cu această solicitare și că aparține partidului. 

Ion Ceban, Consilier PSRM: „Eu chiar nu am știu care e vorba. - Este o procedura legală și atât".

Curtea de Apel a respins solicitare depusa de PSRM, ca fiind neîntemeiată. Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție, iar socialiștii nu exclud că o vor face asta. Ceban însă spune că nu va accepta să fie primar chiar dacă ultima instanță va decide aceasta.

Ion Ceban, Consilier PSRM: „Nu voi accepta, nu vreau să fiu primar, și gata, nu voi accepta la aceste jocuri”.

„Un spectacol de prost gust marca Plahotniuc-Dodon de care, sunt sigur, populaţia ţării e sătulă”, a comentat, pentru Pro TV, primarul ales, Andrei Năstase. 

Alexandru Slusari,  Vicepreședinte PPDA: „Jocuri de ale lor”.

Pe 29 iunie Comisia Electorală a luat act de decizia instanței de judecată, care a declarat nule alegerile din 3 iunie din Chișinău, anunțând că alegerile generale vor fi organizate în 2019. Principalul motiv fiind un live făcut pe Facebook de candidatul Andrei Năstase în ziua scrutinului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării