main logo
5376

Îi va grația sau nu președintele pe Filat și Platon? Răspunsul lui Igor Dodon

Igor Dodon a fost rugat să comenteze zvonurile care au apărut în ultima perioadă în societate precum că urmează a fi eliberați din penitenciar fostul prim-ministru Vlad Filat și omul de afaceri Veaceslav Platon. „Sunt aberații”, a punctat Dodon.

Îi va grația sau nu președintele pe Filat și Platon? Răspunsul lui Dodon

Președintele afirmă că nu intenționează să grațieze nicio persoană care se declară deținut politic, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Ei pot fi eliberați doar dacă președintele țării îi va amnistia. Eu nu am de gând să-i amnistiez. Scoateți întrebarea asta într-o parte ce ține de deținuții politici. Justiția trebuie să-și facă treaba sa”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Totodată, președintele crede că Vlad Filat și Veaceslav Platon au tot dreptul să facă declarații la comisia parlamentară de anchetă care investighează frauda bancară.

„Deciziile ce țin de Platon și Filat, care sunt definitive și sunt probe, problema acestor cauze penale a fost că ele nu au fost publice. Că ei au fost judecați pe ascuns și asta nu este corect. Și dacă acum ei vor să spună ceva o să le oferim această posibilitate. În fața comisiei parlamentare trebuie invitați sau să meargă comisia în penitenciar. Trebuie de discutat”, argumentează șeful statului.

Igor Dodon a refuzat să comenteze revenirea în țară a președintelui „Partidului Nostru” Renato Usatîi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării