main logo
617

Igor Dodon sugerează opoziției să înregistreze o moțiune de cenzură

Președintele țării, Igor Dodon, sugerează opoziției, dacă nu este mulțumită de activitatea actualului Guvern, să înregistreze în Parlament o moțiune de cenzură și să-și asume învestirea unui nou Executiv.

Igor Dodon sugerează opoziției să înregistreze o moțiune de cenzurăFoto: știri.md

Or, în opinia sa, deputații din opoziție sunt „slabi și fricoși” ca să-și asume responsabilitatea într-o astfel de situație complicată cu criză, pandemie, secetă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Auzim foarte multe declarații din partea oponenților, a opoziției, că sunt gata și vor să dea jos Guvernul. Dar întrebarea este foarte simplă: „Dacă sunteți gata, de ce nu o faceți?”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”. Șeful statului a menționat că opoziția nu are decât să încerce să dea jos Guvernul și să încerce să numească un alt cabinet de miniștri. Pentru înregistrarea moțiunii e nevoie de 26 de voturi, a remarcat șeful statului, spunând că acest lucru poate fi făcut chiar și la următoarea ședință a Parlamentului, care va fi convocată, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Întrebat despre posibile coaliții, dar și ce crede despre faptul că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a exclus orice discuție cu Partidul Socialiștilor, Igor Dodon i-a sugerat „niciodată să nu spună niciodată”. Maia Sandu a fost cea care nu a vrut să dea mâna cu el la Reședința de Stat, iar peste o lună a făcut-o, a amintit Igor Dodon. Șeful statului a îndemnat-o pe președinta PAS să fie atentă la declarații pentru că lucrurile se mai schimbă și, atunci când va fi în situație să voteze împreună sau să discute, va trebui să se justifice.

Cât despre alegerile prezidențiale, Igor Dodon a spus că nu este momentul pentru a decide dacă se va implica și că „are probleme mai importante de care trebuie să se ocupe”. A ținut totuși să remarce că, dacă ar participa la scrutin, șansele sunt de partea lui și că va câștiga alegerile, dacă nu din primul tur, din al doilea. Igor Dodon a criticat-o pe Maia Sandu, dar și pe fostul ei coleg de bloc, Andrei Năstase, liderul Platformei DA pentru că împart fotoliul de președinte. Igor Dodon a mai spus că, dacă cei doi luptă împotriva sa, el muncește pentru cetățeni.

Întrebat ce părere are dacă Partidul Democrat va înainta propriul candidat la prezidențiale, Igor Dodon a spus că este dreptul fiecărei formațiuni politice. Însă fiecare partid trebuie „să-și asume și riscurile pentru că, dacă obține un scor de 1-2%, în acest mod este afectat ratingul formațiunii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării