main logo
528

Hahn: Recalibrare fără precedent în relațiile dintre Chișinău și Bruxelles

Comisarul european pentru negocieri de extindere și politică de vecinătate, Johannes Hahn, a propus o „recalibrare” a relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, astfel încât susținerea pe care Uniunea Europeană o acordă autorităților de la Chișinău să fie redusă.

Hahn a propus recalibrare în relațiile dintre Chișinău și Bruxelles

În schimb, oficialii europeni se vor centra pe sprijinirea proiectelor concrete în beneficiul cetățenilor de rând, a anunțat comisarul.

În timpul ședinței Parlamentului European pe subiectul Acordului de Asociere, Johannes Hahn nu și-a putut ascunde dezamăgirea față de acțiunile autorităților centrale din Republica Moldova, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

„Uneori, am impresia că oamenii pretind să fie pro-europeni, pro-Occident, dar, când vine vorba de fapte, nu văd cum aplică ei valorile europene. Trebuie să luăm anumite decizii, dacă aproape toate recomandările noastre, nu doar sfaturile Comisiei Europene, ale Parlamentului European, dar și cele ale Comisiei de la Veneția nu au fost respectate. Trebuie să luăm măsuri. Credibilitatea noastră este în joc”, a declarat comisarul.

Hahn a îndemnat puterea de la Chișinău să întreprindă acțiuni în vederea implementării reformelor.

„În toate contextele de lucru cu autoritățile moldovene, atragem atenția asupra nevoii de a continua reformele în beneficiul cetățenilor moldoveni. Așteptăm să fie întreprinse acțiuni urgente în domeniul investigării fraudei bancare, al luptei împotriva corupției la nivel înalt și nevoii de a asigura că următoarele alegeri parlamentare sunt desfășurate în mod corect și liber. Din păcate, nu am văzut progrese din partea Moldovei pentru a răspunde îngrijorărilor noastre”, a spus Johannes Hahn.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării