main logo
559

Grup de inițiativă: Conducerea PCRM trebuie schimbată

Un grup de iniţiativă al Partidului Comuniştilor (PCRM) vine cu propunerea către colegi de a schimba conducerea partidului.

Grup de inițiativă: Conducerea PCRM trebuie schimbată

Potrivit Infotag, textul apelului respectiv a apărut miercuri în presă, transmite Știri.md.

În apel se menţionează că "PCRM trece prin cea mai dificilă perioadă din istoria sa de 25 de ani şi se află în cea mai profundă criză sistemică". De asemenea, se menţionează că partid s-a format o criză ideologică, organizaţională, de personal şi financiară.

„Partidul nu ţine pasul cu schimbările dinamice care se produc în faţa noastră în societate, în ţară, în lume, nu răspunde provocărilor timpului şi nu generează decizii politice adecvate şi moderne. Managementul partidului nu corespunde cerinţelor extrem de înalte. Structura partidului nu este îmbunătăţită", spun autorii apelului.

În opinia lor, partidul se confruntă cu o lipsă acută de personal, capabil să promoveze ideile PCRM şi să conducă organizaţiile de partid, iar „o ruşine reală" este faptul că, pentru prima dată în întreaga istorie a partidului, PCRM nu şi-a putut înainta candidaţii la funcţia de primar în cele mai mari oraşe din Moldova - Chişinău şi Bălţi .

Autorii apelului subliniază faptul că criza sistemică din partid nu a apărut brusc, deoarece premisele sale au devenit din ce în ce mai vizibile pe an ce trece.

Printre membrii partidului se discuta şi mai înainte problema instaurării unui stil autoritar de conducere, precum şi faptul că opinia unei persoane domina asupra poziţiei bine întemeiate a organelor de partid colegiale.

"Oamenii care nu sunt capabili să conducă partidul în condiţii moderne dificile şi care s-au compromis cu fapte nesăbuite ar trebui să fie înlăturate de la conducerea PCRM. 

Pentru aceasta, trebuie desfăşurat un congres extraordinar al partidului la cererea a cel puţin jumătate din comitetele raionale, conform statutului PCRM. De aceasta trebuie să se ocupe un comitet organizatoric de iniţiativă, pe care trebuie să-l creăm în regim de urgenţă", se spune în document.

În presă se afirmă că documentul a fost citit la şedinţa activului orăşenesc de către preşedintele organizaţiei de veterani a sectorului Ciocana, Anatolii Podoprigora.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării