main logo
1405

Grosu, către Moscova: În Moldova cetățenii au dreptul să protesteze

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, vine cu o reacție la declarațiile purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, care s-a plâns pe faptul că angajații misiunii diplomatice ruse la Chișinău nu pot activa în regim normal din cauza multiplelor proteste organizate în fața ambasadei.

Grosu, către Moscova: În Moldova cetățenii au dreptul să protestezeFoto: deschide.md

Speakerul forului suprem le-a sugerat rușilor să se obișnuiască cu astfel de acțiuni, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Apel către toate misiunile diplomatice. Domnilor diplomați, obișnuiți-vă că în Republica Moldova cetățenii au dreptul de a protesta. Nu am auzit despre cazuri, precum că cineva se deplasa cu automobilul spre poarta ambasadei și nu i-a reușit. Obișnuiți-vă că în Republica Moldova orice cetățean poate protesta în fața Parlamentului, Guvernului, Președinției și chiar ambasadei. Este foarte important. Dacă acest lucru cumva nu este posibil în țările voastre, atunci să știți că în Republica Moldova acest lucru îl poate face fiecare”, a declarat Grosu în cadrul emisiunii „Территория свободы” (Teritoriul Libertății – trad.) cu Lilia Burakovski.

Amintim că Maria Zaharova s-a plâns miercuri, 18 mai, pe faptul că din cauza multiplelor proteste din fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, misiunea diplomatică nu poate activa în regim normal: „Prin inacțiunea autorităților moldovenești, în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău, timp de două luni, zilnic au loc manifestații antiruse. Aceste proteste afectează activitatea misiunii diplomatice”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării