main logo
1835

Grigore Novac oferă detalii despre dosarul penal pe numele lui Plahotniuc în Elveția

Deputatul PSRM, Grigore Novac, a oferit câteva detalii despre cauza penală ce ar fi fost pornită pe numele fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc în Elveția.

Novac oferă detalii despre dosarul pe numele lui Plahotniuc în Elveția

Astfel, Novac susține că a aflat despre aceasta din cadrul unor surse interne din cadrul Procuraturii Generale, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

De asemenea, deputatul a declarat că procurorul general, Eduard Harunjen, ascunde informațiile despre acest dosar în mod intenționat.

„Am informații precum că în adresa Procuraturii Generale a parvenit un demers prin care PG a fost informată că pe numele deputatului Vladimir Plahotniuc a fost pornită o cauză penală în Elveția. În această solicitare mai era menționat că autoritățile din Elveția solicită mai multe informații de la organele de drept din Republica Moldova în privința lui Plahotniuc”, a declarat deputatul PSRM, Grigore Novac.

De asemenea, deputatul a mai adăugat că Procuratura Generală a primit această solicitare de la organele de urmărire penală din Elveția la data de 19 iunie și s-a dorit ca această informație să nu fie scursă în spațiul public.

„Despre acest fapt a cunoscut în primul rând Eduard Harunjen. Această informație a fost ținută în taină și s-a dorit să fie ținută în taină, ferită de ochii presei. Surse din cadrul Procuraturii Generale mi-au comunicat că există un asemenea demers”, a mai menționat Novac.

Socialistul spune că nu cunoaște deocamdată în baza cărui articol a fost pornită cauza penală pe numele lui Plahotniuc, însă după ce va primi răspuns de la Procuratura Generală va face publice informațiile.

Reprezentanții Procuraturii Generale nu au comentat deocamdată informațiile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării