main logo
521

Gribincea: Un judecător independent nu putea invalida alegerile

În cadrul unui interviu, preşedintele Centrului de Resurse, Vladislav Gribincea a ținut să precizeze că: un judecător independent nu putea invalida alegerile.

Gribincea: Un judecător independent nu putea invalida alegerile

”Rezoluția de săptămâna trecută a Parlamentului European a fost determinată, în cea mai mare măsură, de o soluție dată de judecătorii moldoveni. 

Republica Moldova nu va primi câteva zeci de milioane de euro și imaginea Republicii Moldova a fost afectată iremediabil. 

Această rezoluție nu este doar un vot de neîncredere dat guvernului, eu cred că este și un semnal foarte alarmant în adresa judecătorilor. 

Judecătorii nu pot face tot ce le trece prin gând. Legea, bunul-simț și logica nu pot fi răsturnate prin verdicte supte din deget”, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Mai mult decât atât, întrebat dacă: ”Justiția independentă nu e dreptul judecătorilor de a face orice, adică inclusiv, poate, ce spun politicienii, ci e dreptul oamenilor la o justiție independentă”

Vladislav Gribincea a răspuns foarte tranșant: Un judecător independent nu putea adopta hotărârea de invalidare a rezultatelor alegerilor. Celelalte comentarii sunt de prisos.”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării