main logo
770

Ghimpu solicită lista persoanelor care au luat credite neperformante de la Banca de Economii

Mihai Ghimpu se adresează Procurorului General - Eduard Harujen de la care solicită lista persoanelor care au luat credite neperformante de la Banca de Economii. Liderul PL își motivează cererea prin faptul că mulți din cei care au luat credite și au sărăcit și furat poporul, astăzi ocupă funcții înalte în stat.

Ghimpu cere lista celor cu credite neperformante de la BEMGhimpu solicită lista persoanelor care au luat credite neperformante de la Banca de Economii.

„Domnule Procuror General, Eduard Harunjen, sper, cu ajutorul Dumneavoastră, să primesc, în sfârșit, lista persoanelor care au luat credite neperformante în sume de miliarde de lei, iar faptul că acestea nu au fost întoarse, a dus la falimentarea Băncii de Economii. E timpul, ca cetățenii necăjiți, furați și sărăciți să cunoască cine i-a „fericit”, golind Banca de Economii. Și de ce până astăzi, persoanele vinovate în furtul miliardului nu sunt trași la răspundere, ba din contra, unii ocupă funcții înalte în stat?”, se arată în cererea lui Mihai Ghimpu.

Ghimpu i-a cerut lui Harunjen să-i fie comunicat la ce etapă se află ancheta și care sunt motivele pentru care ancheta nu a fost încă finalizată. Liderul PL a mai cerut să fie pus la curent dacă pe numele tuturor persoanelor fizice și juridice, cu credite neperformante, au fost pornite urmăriri penale, scrie tv8.md.

 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării