main logo
4631

Ghimpu: În 1812 turcii ne-au vândut ruşilor, azi Dodon ne-a vândut şi turcilor

Mihai Ghimpu a rămas dezamăgit de vizita în Republica Moldova a preşedintelui turc, Recep Erdogan, mai ales pentru că liderul de la Ankara nu a depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare, gest catalogat de liberal ca fiind o umilinţă pentru moldoveni.

Ghimpu: În 1812 turcii ne-au vândut ruşilor, Dodon ne vinde turcilor

„Mare frică şi pentru mulţi ani înainte a băgat Ştefan cel Mare şi Sfânt printre turci, dacă şi peste sute de ani, Preşedintele Turciei Recep Erdogan a refuzat să depună o coroană de flori la monumentul nemuritorului Domnitor al Ţării Moldovei”, a scris Mihai Ghimpu într-o postare pe Facebook, transmite Ştiri.md cu referire la Adevărul.

Potrivit liberalului, „problema e mai mult în Dodon, căci doar lui Igoraş Ştefan cel Mare trebuie să-i taie capul pentru că a acceptat ca Erdogan să ne umilească prin refuzul de a depune o coroană de flori la monumentul celui, care a fost recunoscut nu doar drept cel mai iscusit conducător de oşti şi un mare luptător pentru Ţara sa, dar şi un aprig apărător al creştinătăţii”. 

„Dacă în 1812 turcii ne-au „vândut” ruşilor, astăzi putem spune că Dodon ne-a vândut şi turcilor. Şi a făcut-o doar pentru o clădire, care trebuia demolată, căci întreţinerea ei ne va costa mult mai mult, decât pomana în dolari dată de Erdogan preşedintelui fără demnitate Dodon”, a afirmat Ghimpu. 

Preşedintele PL consideră că e o „mare ruşine să repari clădirea pe banii cetăţenilor turci”, doar pentru că Igor Dodon şi-ar fi dorit să muncească „într-o clădire înaltă şi strălucitoare, crezând că ea îţi va da prestanţa care îţi lipseşte”. 

„Ţine minte: cu cât ţi-e mai înaltă clădirea în care te-ai oploşit pe nemeritate, cu-atât mai mic, neînsemnat şi ne-preşedinte pe zi ce trece devii”, a conchis Ghimpu. 

Amintim că Recep Erdogan a venit miercuri, 17 octombrie, într-o vizită oficială la Chişinău la invitaţia lui Igor Dodon. Preşedintele turc a participat la ceremonia de inaugurare a clădirii Preşedinţiei, de vastată în urma protestelor violente din 7 aprilie 2009. Guvernul turc a oferit 10 milioane de euro pentru reparaţia edificiului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării