main logo
2667

Gazul cumpărat va ajunge și în stânga Nistrului? Cum răspunde Gavrilița

Una dintre măsurile pe care le va lua Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova pe perioada stării de urgență este „adoptarea deciziilor de împuternicire a furnizorilor și distribuitorilor să acționeze în scopul procurării, transportării și distribuției gazelor naturale pe întreg teritoriul țării”.

Gazul cumpărat va ajunge și în stânga Nistrului? Cum răspunde GavrilițaFoto: parlament.md

În acest context, deputatul BCS, Vasile Bolea, a întrebat prim-ministra, care a venit în Parlament pentru a cere votul deputaților pentru instituirea stării de urgență, dacă și pe malul stâng va ajunge gazul, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Dacă e să vorbim despre ultima parte a situației, despre întreg teritoriul țării, pentru noi înseamnă Republica Moldova în cadrul hotarelor recunoscute internațional, vom furniza gaze acolo unde pentru gaze se va plăti”, a răspuns Gavrilița.

Guvernul a decis să propună Parlamentului să declare stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 30 de zile. 

Mai devreme, prim-ministra a declarat că este necesară instituirea stării de urgență „ca să poată deroga de la anumite proceduri și anumite legi”.

„De exemplu, trebuie să alocăm bani pentru Energocom din buget și să fie aplicabil imediat, fără a trece procedura de o lună de intrare în vigoare, în mod normal”, a spus Gavrilița.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării