main logo
1773

Gavrilița: Gazprom ne-a asigurat că va crește volumul de gaze livrat

Prim-ministra a mai spus că, anterior, „Gazprom” a promis că va furniza volumul necesar de gaze, doar că nu s-a ținut de cuvânt.

Gavrilița: Gazprom ne-a asigurat că va crește volumul de gaze livratFoto: parlament.md

„Această stare de urgență ne va permite să acționăm rapid, să cumpărăm gazele necesare pentru a doua zi. Dacă cei de la „Gazprom” vor livra gazele necesare, așa cum au promis astăzi, atunci nu vom utiliza bani suplimentari pentru achiziția de gaze. Decizia a fost luată după ce furnizorii nu au venit cu soluții pentru a asigura volumul necesar de gaze”, a punctat Gavrilița, transmite Știri.md cu referire la ziarulnațional.md.

Premierul Gavrilița a subliniat că pentru prima dată în 30 de ani de la declararea Independenței, Republica Moldova va accesa gaze din surse alternative. 

„Nu vom rămâne fără gaze, deja și „Gazprom” ne-a asigurat că va crește volumul de gaze livrat Republicii Moldova. Instituirea stării de urgență e o procedură tehnică, care ne va permite să acționăm rapid”, a declarat prim-ministra.

Deputații s-au convocat, începând cu ora 13:00, în ședință plenară, pentru a examina proiectul de Hotărâre cu privire la propunerea declarării stării de urgență în Republica Moldova pentru perioada 22 octombrie - 20 noiembrie curent.

Premierul Natalia Gavrilița a explicat deputaților necesitatea instituirii stării de urgență. „Stimați deputați din fracțiunile Partidului „ȘOR” și Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor”, aveți astăzi posibilitatea să demonstrați că vă meritați locul în Parlament. Iar cetățenilor le transmit: Republica Moldova va avea gaze”, a precizat Gavrilița. 

Guvernul i-a solicitat astăzi Parlamentului să decreteze stare de urgență pentru 30 de zile în legătură cu criza de pe piața gazelor naturale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării