601
3
Fratele lui Dodon, aliat într-o nouă afacere cu Igor Ciaika
601
3

Fratele președintelui Igor Dodon s-a aliat cu Igor Ciaka, fiul procurorului general al Rusiei, într-o nouă afacere în domeniul colectării deșeurilor.

Compania a fost înregistrată pe 30 august la Moscova. Alexandru Dodon are 10% în capitalul social al firmei, Ciaika are 40%, iar cealaltă jumătate aparține omului de afaceri Alexandru Ponomariov, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Domeniul de activitate al noii companii este colectarea deșeurilor nepericuloase. Igor Ciaika mai are afaceri în acest domeniu. Acesta deține o cotă parte în firma „Hartia”, una dintre cele mai mari de pe piața rusă. În 2013, această companie a semnat contracte cu statul rus în sumă totală de 44 miliarde de ruble, aproximativ 660 milioane de dolari. Compania are un contract semnat pentru 15 ani cu privire la transportul deșeurilor  în câteva regiuni la Moscovei, dar și în Iaroslav și Tula.

Anterior, Alexandru Dodon a obținut o cotă parte și în compania de construcție „Arhplei Development”, deținută de aceeași doi parteneri ruși Igor Ciaika și Alexandru Ponomareov.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter