main logo
1721

Fosta ambasadoare a Moldovei în Italia: Am fost hărțuită și intimidată fără nicio cruțare de PDM

După ce liderii politici ai Partidului Democrat au anunțat ieri că cedează guvernarea, fosta ambasadoare a Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci, înaintată în această funcție de către democrați, a decis să vorbească despre intimidările la care a fost supusă în ultimele luni.

Fosta ambasadoare a Moldovei în Italia: Am fost hărțuită de PDMFoto: Tv8.md

Într-o postare pe facebook, Stela Stângaci anunță că a fost rechemată recent din funcția de ambasador de către Guvernul Filip care s-ar răfui politic cu ea pentru că a candidat independent la alegerile parlamentare din 24 februarie. 

Stângaci urma să revină la Chișinău din funcția diplomatică pe data de 28 martie, însă a depus cerere de demisie pe 28 mai, în semn de protest față de acțiunile democraților, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Pe 28 martie am fost rechemată din funcția de ambasador sub pretextul expirării mandatului. În realitate, însă, a fost o răfuială a fostei guvernări pentru că am îndrăznit să candidez independent, fără „binecuvântarea lor”, la alegerile parlamentare din 24 februarie. Sunt de nedescris intimidările și hărțuirea fără nicio cruțare la care am fost supusă. În semn de profund dezacord cu toate aceste fărădelegi și ticăloșenii, pe 28 mai am demisionat din serviciul diplomatic”, scrie Stela Stângaci.

Fosta ambasadoare afirmă că și-a recăpătat speranța odată cu investirea Guvernului Maiei Sandu  și că „va pune umărul la realizarea sarcinilor grele care stau în fața diplomației noastre și a noului Guvern”, anunțând că a primit un apel în acest sens de la noul ministru de Externe, Nicu Popescu.

„Salut și susțin noua majoritate parlamentară și noul Guvern și îi îndemn pe toți oamenii de bună credință s-o facă. Doar așa ne vom putea apăra libertatea și demnitatea noastră și a copiilor noștri”, și-a încheiat diplomata mesajul.

Stela Stângaci a fost ambasadoare a Republicii Moldova în Italia din anul 2013. Anterior a fost consiliera președintelui Parlamentului. Inițial, cea a lui Marian Lupu, iar mai apoi, a democratului Igor Corman. A fost și consultantă principală în Comisia Politică Externă și Integrare Europeană a Parlamentului.

La alegerile parlamentare din 28 februarie, Stela Stângaci a candidat independent pe circumscripția Europa de Vest, unde a concurat cu lidera PAS, Maia Sandu și fosta șefă a Biroului de Relații cu Diaspora, Olga Coptu, înaintată de Partidul Democrat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării