main logo
864

Filmul ultimei zile a vizitei lui Recep Erdogan în R. Moldova

Recep Erdogan a fost astăzi la Comrat împreună cu soția să. Acolo, președintele turc a fost întâlnit cu pancarte pe care era imprimat chipul său, cu dansuri și drapele ale Turciei. În această seară demnitarul a plecat din Moldova.

Filmul ultimei zile a vizitei lui Recep Erdogan în R. Moldova

Așa arăta astăzi drumul spre Comrat. La fiecare 50 de metri stătea câte un polițist, iar benzinăriile și magazinile erau închise, relatează Știri.md cu referire la protv.md.

Cei care au avut norocul că în apropiere să fie un copac, stăteau la umbră. Și deși drumul era împânzit de polițiști, Recep Erdogan și Igor Dodon au ajuns la Comrat nu cu mășînă, ci cu elicopterele. Aceștia au aterizat pe stadionul din Comrat și au fost întâmpinați de bascanul Gagauziei, Irina Vlah. Localnicii spun că nu au mai văzut vreodată astfel de elicoptere.

“Toți copiii au alergat să vadă elicopterele care au aterizat.”

Ulterior, demnitarii au urcat în mășinile din coloanele venite de la Chișînău și s-au deplasat spre executivul din Comrat. Între timp Galina Dodon și soția președintelui Turciei au venit să inaugureze Casă de creație din localitate. Pe clădire au fost afișat un portret imens cu imaginea liderului de la Ankara.

Aici soțiile președinților au fost întâmpinate de zeci de copii care aveau în mâini drapelele și portretul cu imaginea lui Erdogan pe pânză.Pentru că au așteptat mult în soare, unii au cam obosit.

“De la ora 11.00 suntem aici.-Ați obosit?- Puțîn. Mă dor picioarele.”

După ce au făcut un tur prin casă de creație, Galina Dodon și soția președintelui au participat la un atelier de creație și și-au lăsat amprentele într-o lucrare. 

Emine ERDOGAN, SOȚIA PREȘEDINTELUI TURCIEI: “Sper să pot să mă îndrept după asta.”

În tot acest timp, Recep Erdogan și Igor Dodon tăiau panglică la casă de cultură. Ulterior, aceștia au făcut o excursie prin clădirea proaspăt renovată din banii turcilor. Ulterior, Dodon și Erdogan au urcat într-o limuzina. Când mășînă a început să meargă, garda de corp a presedinterului turc a început să alerge lângă mașînă.

Aceștia au alergat câțiva kilometri până în piață din Comrat unde a fost instalată o scenă imensă. Doritorii de a ajunge în piață au trecut prin detectorul de metale. Ulterior, oamenii au așteptat că pe scenă să urce președintele Turciei. Între timp în piață a răsunat mai bine de 30 de minute o melodie dedicată lui Erdogan.

Ulterior pe scenă a urcat Irina Vlah care a vorbit în turcă și în rusă. Apoi a ținut un discurs inflacrat și plin de multimiri și Igor Dodon. Mulțimea a aplaudat minute în șir când pe scenă a apărut Erdogan. Acesta a vorbit doar în turcă. Drept cadou, Erdogan a oferit autorităților noastre două vehicule de combatere a demonstrațiilor în masă.

După ce ieri Erdogan a primit Ordinul Republicii de la Igor Dodon, astăzi a fost decorat de Irina Vlah cu cea mai înalta distincție a regiunii autonome. După vizită la Comrat, Recep Erdogan a plecat în această seară în Turcia. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării