main logo
1216

Filip: Niciun bugetar nu va primi salariu mai mic decât până acum

Declaraţiile că unii primesc un salariu mai mic decât până la reforma salarizării angajaţilor bugetari sunt o minciună, a declarat premierul Pavel Filip marţi, în cadrul unei şedinţe speciale la care s-a discutat implementarea legii cu privire la salarizare, deficienţele sesizate şi posibilităţile de înlăturare a acestora.

Filip: Niciun bugetar nu va primi salariu mai mic decât până acum

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Guvernului, premierul a precizat că aprobarea şi implementarea acestei legi a fost posibilă datorită creşterii încasărilor la bugetul statului, care reprezintă rezultatul activităţii Guvernului. 

"Această lege prevede că nimeni nu va primi un salariu mai mic decât până acum. Şi dacă acest lucru se întâmplă totuşi, este vorba de o greşeală a contabilului şi trebuie de recalculat salariul", a menţionat prim-ministrul, făcând apel către toate instituţiile din subordine să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi mobilizare. 

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, la o lună de la intrarea în vigoare a legii salarizării în sectorul bugetar, o mare parte din bugetari şi-au ridicat salariile, alţii urmează să le primească pe parcursul acestei săptămâni, iar circa 10% din instituţii vor achita salariile pe parcursul săptămânii viitoare.

Premierul şi-a exprimat opinia că dacă era mai multă organizare şi mobilizare, săptămâna aceasta toţi bugetarii urmau să-şi primească salariile. 

"Cu părere de rău, din cauză contabililor şi şefilor de instituţii, care au preferat să se odihnească în loc să muncească, 10% din bugetari îşi vor ridica salariul săptămâna viitoare, până la sfârşitul lunii", a spus Pavel Filip.

Potrivit premierului, după retuşările în urma primei luni de aplicare a legii salarizării, va exista un mecanism perfect, care va permite anual revizuirea salariilor în direcţia majorării acestora, în funcţie de nivelul de inflaţie şi capacităţile financiare ale statului. 

"Această lege este una foarte importantă şi s-a lucrat foarte mult la elaborarea ei. Legea vine să facă ordine în sistemul salarizării şi dacă apar unele întrebări, ele nu trebuie să umbrească această lege foarte bună. Vom face o analiză după primele salarii şi dacă va fi nevoie să intervenim, o să intervenim. Astfel încât să retuşăm acele nuanţe care au mai rămas, iar oamenii să simtă beneficiile acestei legi", a subliniat Pavel Filip.

Noua lege a salarizării în sectorul bugetar a intrat în vigoare la 1 decembrie 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării