main logo
1270

Filip: Guvernul trebuie transmis unui alt Guvern care este legitim

„Nimeni nu se ține de funcții. Cu toții suntem gata să părăsim fotoliile în care ne aflăm, dar Guvernul trebuie transmis unui alt Guvern care este legitim”.

Filip: Guvernul trebuie transmis unui alt Guvern care este legitimFoto: Ipn.md

Declarația aparține premierului în exercițiu Pavel Filip, prim-vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Pavel Filip susține că există hotărârile Curții Constituționale care pentru el sunt legi care noul Guvern nu este legitim și noul Parlament nu este legitim pentru că a votat acest Guvern și conducerea Parlamentului deja după ce CC se pronunțase despre ilegalitatea acestuia. În opinia lui, în acesta constă criza sau blocajul politic.

„Astăzi să părăsesc funcția sau ministrul apărării, ministrul de interne să plece din funcția pe care o dețin ar însemna că dizertează și ulterior cine poate garanta că nu va fi tras la răspundere pentru acest fapt”, a declarat Pavel Filip la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

„De exemplu, astăzi se întâmplă ceva în stradă. Cine răspunde de la Ministerul de Interne? Răspunde Andrei Năstase sau Alexandru Jizdan? De aceea, eu cred că trebuie lăsate toate încăpățânările într-o parte, de așezat la masa de negocieri și eu sunt absolut sigur că și aici se poate de găsit o soluție”, a spus Pavel Filip.

Întrebat dacă Partidul Democrat exercită presiuni asupra magistraților Curții Constituționale, Pavel Filip spune că nu cunoaște despre un control al PDM asupra Înaltei Curți și nu crede că acești judecători se lasă influențați. „Judecătorii sunt inamovibili, de aceea ei nu pot fi influențați de nimeni”, a menționat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării