main logo
474

Filip: Guvernul lucrează ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic

Oricât ar dura negocierile pentru formarea majorităţii parlamentare şi a unui nou Guvern, calitatea administrării treburilor în RM nu va avea de suferit, căci structurile actuale îşi vor face treaba foarte bine, susţine Pavel Filip.

Filip: Guvernul lucrează ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat că, graţie reformei desfăşurate la timp, administrarea statului va continua, deoarece secretarii de stat, specialiştii nu vin şi nu pleacă odată cu schimbarea Guvernului, transmite Știri.md.

"De aceea, acum lucrează ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic în Republica Moldova şi pentru ei mai puţin contează noii miniştri, pentru că îşi au programul de activitate şi, desigur, ulterior, se vor încadra doar pentru implementarea noului program de guvernare", a remarcat Filip.

Potrivit lui, PDM încă nu a discutat despre noul premier, pentru că partidul este ocupat cu lucruri mult mai importante, care ţin de crearea unei majorităţi parlamentare. 

"Pentru noi, cei din această formaţiune politică, este mai puţin important cine şi în ce funcţie se află, pentru că de unul singur un prim-ministru nu poate rezolva nimic. 

Lucrurile pot fi rezolvate în echipă. Şi, iată, pentru noi este importantă întreaga echipă, acolo unde se discută toate problemele, acolo unde venim şi discutăm şi despre eventuale strategii", a subliniat premierul, care conduce Guvernul din ianuarie 2016.

După cum a informat anterior, Partidul Democrat a iniţiat negocieri privind constituirea majorităţii de guvernământ în Parlament cu reprezentanţii blocului ACUM, dar a primit un refuz categoric

Vicepreşedintele Partidului Democrat, Andrian Candu, chiar a spus că partidul este gata să cedeze blocului funcţia de premier în caz de creare a unei coaliţii.

Imediat după alegerile parlamentare din 24 februarie, preşedintele PDM, Vladimir Plahotniuc, a declarat că formaţiunea sa era gata să discute despre crearea coaliţiei cu orice partide şi candidaţi independenţi care au intrat în Parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării