main logo
620

Filip explică ce a avut în vedere Candu referitor la cele 90% din banii fraudați

Prim-ministrul Pavel Filip a spus că Andrian Candu, la Atlantic Council, a declarat altceva atunci când a spus că „90% din active (din miliardul furat) au fost identificate, iar acum este despre procesul de recuperarea a acestora”.

Filip: Ce a vrut să spună Candu referitor la cele 90% din banii fraudați

Premierul spune că, de fapt, Candu a spus că a fost identificat „parcursul a 90% din banii fraudați, ceea ce înseamnă lucruri diferite”, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

„Trebuie să luăm în calcul că activele se află în țări diferite, banii au nimerit în țări diferite, nu tocmai țările care sunt foarte prietenoase în colaborare cu Republica Moldova, spre exemplu Federația Rusă. Procurorii sunt în situație să vină cu comisii rogatorii foarte multe, de fiecare dată, care rămân fără răspuns”, a precizat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de lapostul N4.

Amintim căla18 septembrie curent, vorbind despre miliardul furat din sistemul bancar, Andrian Candu a spus că "90% din active au fost identificate, iar acum este despre procesul de recuperarea a acestora", în cadrul discuțiilor organizate la Washington de Atlantic Council.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării