main logo
645

Femeie, demisă de la o întrebare pentru Filip. ACUM: O încălcare gravă

Blocul electoral ACUM bate alarma în legătură cu încălcările comise de partidul Democrat (PDM) în campania electorală.

Femeie, demisă de la o întrebare pentru Filip. ACUM: O încălcare gravă

Potrivit agenţiei Infotag, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Igor Grosu, candidatul blocului în circumscripţia uninominală Străşeni (unde candidează şi premierul Pavel Filip pe lista PDM - "I."), a menţionat că „o încălcare gravă a avut loc cu asistentul social Ana Pruteanu din satul Sireţi, care i-a pus lui Pavel Filip întrebări incomode, după care a fost concediată", transmite Știri.md.

„Acest caz demonstrează clar stilul de comportament al reprezentanţilor partidului de guvernământ: ei nu au nevoie de oameni care pun întrebări, au nevoie doar de cei care ascultă. Un alt caz a avut loc în satul Negreşti, unde reprezentanţilor blocului le-a fost limitat accesul la casa de cultură din localitate, unde era programată o întâlnire cu cetăţenii. Primăria a refuzat să ne înregistreze plângerea, dar evenimentul a avut totuşi loc, însă nu în clădire", a spus Grosu.

Comentând faptul că, după cele întâmplate, Ana Pruteanu s-a întâlnit cu Pavel Filip şi i s-a propus să se întoarcă la lucru, Grosu a spus că „ea a refuzat această propunere, ştiind care sunt consecinţele".

Candidatul ACUM pentru Criuleni, Lilian Carp, a menţionat că „reprezentanţii blocului au fost ameninţaţi de primarul satului Paşcani, care a spus că, dacă vor face agitaţie, atunci să aştepte consecinţele". (Paşcani este satul de baştină al prim-ministrului Pavel Filip şi este inclus în circumscripţia electorală în care el candidează - "I.").

Reprezentanţii blocului au remarcat, de asemenea, că PDM „recurge la utilizarea resurselor administrative, inclusiv a organelor de drept, care insistă ca angajaţii instituţiilor în care se desfăşoară evenimentele cu candidaţii ACUM să semnalizeze neapărat despre aceasta".

Candidatul blocului, Sergiu Litvinenco, a menţionat că „un exemplu clasic de utilizare a resurselor administrative de către partidul de guvernare poate servi "autobuzul magic" al democraţilor, care circulă prin republică şi în care, alături de candidaţii PDM sunt prezenţi şi şefii de ministere".

„Deşi guvernarea a desfăşurat reforma administraţiei publice şi a declarat că scopul ei este de a depolitiza instituţiile de stat, acest lucru nu împiedică funcţionarii de la ministere să sprijine PDM, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a legislaţiei", a spus el.

Reprezentanţii blocului ACUM au comunicat că aceste cazuri le vor aduce la cunoştinţa structurilor de stat şi misiunilor internaţionale de observare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării