main logo
505

Expert: Victoria la prezidențiale nu trebuie să fie scopul urmărit de opoziție

Scopul urmărit de opoziţie nu trebuie să fie victoria la alegerile prezidenţiale, consideră analistul politic Alexei Tulbure.

Expert: Victoria la prezidențiale nu trebuie să fie scopul opozițieiFoto: noi.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat la postul TV8 că "această victorie nu va da posibilitatea de a întoarce ţara, căci Moldova este o democraţie parlamentară, iar funcţia de Preşedinte fără majoritate parlamentară nu înseamnă nimic", transmite Știri.md

"Strategic, opoziţia mizează greşit pe alegerile prezidenţiale. Dacă nu se schimbă nimic, iar actuala coaliţie rămâne (PSRM şi PDM - "I."), cu controlul actual al Preşedintelui şi al partidului său asupra presei, resurselor administrative, opoziţia va avea şanse slabe", a spus expertul.

De aceea, potrivit lui, "obiectivul ar trebui să fie alegerile parlamentare anticipate".

"În parlament trebuie formată o nouă majoritate, care să aprobe Guvernul şi să realizeze un anumit program politic. Alegerile anticipate trebui să aibă loc, pentru că există întrebări cu privire la legitimitatea unei părţi a actualului Parlament", a spus Tulbure.

În acelaşi timp, el crede că până la alegerile prezidenţiale nu vor fi alegeri parlamentare anticipate, deşi în această perioadă în Parlament ar putea apărea o nouă majoritate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării