main logo
1420

Europarlamentar german: Aproape 50% din banii furați se află în UE

În timp ce o parte din diplomația UE consideră Moldova un stat eșuat, analiștii consideră țara un stat capturat.

Furtul miliardului. Europarlamentar: Aproape 50% din bani sunt în UE

Există un adevăr în ambele evaluări, crede europarlamentarul german de stânga Helmut Scholz, care pune pe seama grupurilor oligarhice situația dezastruoasă a unei țări, care în urmă cu doar câțiva ani, era speranța Parteneriatului Estic, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Scholz consideră inacceptabil faptul că încă nu au fost identificați vinovații pentru furtul miliardului și a cerut în scris Comisiei Europene să deschidă o anchetă.

Am decis să chestionez Comisia Europeană, fiind convins că atât noi, cei care ne ocupăm de Republica Moldova, care urmărim evoluția țării, cât și cetățenii moldoveni, avem dreptul să știm ce s-a întâmplat și ca banii să fie recuperați și aduși înapoi în Moldova. Milioane de euro din banii plătiți de cetățenii europeni la buget prin taxe ajung în Moldova de ani de zile. 

Acești bani ar trebui să ajungă în programe care ajută la creșterea nivelului de trai în Moldova, nu în cine știe ce bănci, în conturile cine știe căror persoane. 

Nu ar trebui să fie atât de greu. Există raportul Kroll, care a fost comandat de Banca Națională. În acest raport este evidențiat faptul că aproape jumătate din sumele dispărute se află în UE. 

Ce înseamnă asta? Comisia Europeană are datoria să dea o explicație și să investigheze unde sunt acesti bani”, a declarat europarlamentarul în cadrul interviului. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării