main logo
589

Eurodeputat: Au rămas câteva zile pentru 30 de milioane de euro de la UE

Republica Moldova mai are doar câteva zile pentru a adopta legea ONG-urilor și a îndeplini toate condiționalitățile pentru a primi cea de-a doua tranșă din susținerea macrofinanciară a UE.

Eurodeputat: Au rămas câteva zile pentru 30 de milioane de euro de la UEFoto: deschide.md

Declarația îi aparține europarlamentarului român Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova și a fost făcută în cadrul unei emsiuni de la TVR Moldova, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

El a declarat că termenul stabilit cu Uniunea Europeană pentru adoptarea acestei legi este sfârșitul lunii iunie, dar că Parlamentul moldovean ar trebui să o voteze mai devreme, pentru că există și anumite proceduri pe care trebuie să le urmeze Comisia Europeană.

„Au existat anumite promisiuni. Așteptarea era ca aceste condiționalități să fie adoptate încă de săptămâna trecută. La cum arată astăzi lucrurile, cel mai probabil tranșa va fi ratată”, a declarat Tudorache.

El și-a exprimat îndoiala în legătură cu adoptarea condiționalităților, în condițiile în care atât premierul Chicu cât și președintele Dodon s-au declarat împotriva adoptării legii ONG-urilor.

Tudorache a spus că dacă Republica Moldova adopta condiționalitățile, ar fi putut primi chiar și a treia tranșă, în valoare tot de 30 de milioane de euro.

Amintim că luni, în cadrul briefieng-ului de presă după ședința cu președintele Dodon, premierul Chicu a acuzat deputații opoziției și ONG-urile finanțate din exterior că vor „să lichideze Republica Moldova” și „să-i lase pe moldoveni fără stat”. El a insistat astfel că nu va accepta adoptarea legii ONG-urilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării