main logo
540

Dumitru Diacov îl va înlocui pe Pavel Filip în Biroul permanent al Parlamentului

Președintele fracțiunii Partidului Democrat în Parlament, Dumitru Diacov, îl va înlocui pe colegul său, Pavel Filip, în Biroul permanent al Parlamentului, după ce cel din urmă și-a dat demisia din funcția de președinte de fracțiune săptămâna trecută.

Diacov îl va înlocui pe Filip în Biroul permanent al Parlamentului

O decizie de modificare Hotărârii Parlamentului privind componența nominală și numerică a Biroului permanent al Parlamentului a fost votată de deputați în ședința plenară de astăzi, 26 iulie, transmite IPN.

Pavel Filip și-a argumentat demisia spunând că „uneori trebuie să știi să te retragi, să reflectezi asupra stării de lucruri de moment, ca să reușești apoi să iei decizii care ar avantaja echipa din care faci parte”.

Biroul permanent al Parlamentului este organul de lucru al acestuia și se formează ținându-se seama de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament. 

Din el fac parte, din oficiu, președintele Parlamentului și vicepreședinții. 

Componența numerică și nominală a Biroului permanent se stabilește prin hotărâre a Parlamentului, la propunerea fracțiunilor parlamentare. 

Membrii Biroului permanent se numesc prin hotărâri ale fracțiunilor parlamentare, în limitele numărului de locuri ce le revin.

În actuala legislatură componența numerică a Biroului permanent al Parlamentului este de 14 membri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării