main logo
19111

Dovezile lui Chirtoacă: Casa de 150 milioane de lei e a lui Plahotniuc

Cea mai mare casa-palat din Republica Moldova îi aparține liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

De această părere este ex-primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, care a publicat și o serie de dovezi pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md

Potrivit lui, subiectul investigat cândva a fost uitat, dar liderul PL l-a dus la bun sfârșit prezentând date concrete. 

„Nu sunt acuzații, nu sunt presupuneri, sunt afirmații susținute cu dovezi originale, din prima sursă, prezentate în premieră, și plasate aici, în ordine una după alta", a scris Chirtoacă.

Datele prezentate de el arată că valoarea tranzacției este de 150 milioane de lei și proprietar în R. Moldova este „Business Agreement" SRL. 

La fel, fondatorul acesteia este „Investar Investments Limited" din Cipru, „Graysino Trading Co LTD" din Cipru și „C. Argyrou & Associates" LLC („Χ. ΑΡΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε.". Acționar al acesteia, cu 99,95% din acțiuni este: Christos Konstantinou.

„Pe hârtie, el este proprietarul palatului fastuos și opulent din RM. Dar tot acest om deține toate bunurile atribuite lui Plahotniuc: televiziunile, vilele din Elveția și Franța, firma de pază, sediile de partid, de birouri, blocul unde locuiesc rudele sale, firmele de peste hotare din Olanda („OTIV-urile"), din Gibraltar, Noua Zeelandă, Cipru, „Finpar Invest-urile" și „Mavogan-urile" - totul este scris pe această persoană", a mai spus Chirtoacă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării