main logo
4181

Dorin Chirtoacă, live de la casa părintească: Plahotniuc, ai ajuns de râsul curcilor

După ce procurorii au pus sechestru pe casa părintescă a lui Dorin Chiartoacă de la Colonița și apartamentul de la Ciocana, fostul primar al capitalei a ținut să realizeze un live pe pagina sa de Facebook, intitulat „Plahotniuc, ai ajuns de râsul curcilor”.

Chirtoacă, la casa părintească: Plahotniuc, ai ajuns de râsul curcilor

În acest sens, Dorin Chirtoacă a ținut să ofere mai multe detalii în ceea ce privește motivul pentru care s-a pus sechestru pe aceste imobiluri, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Din câte cunosc, nu mă acuză că aș fi luat bani, dar că aș fi creat un prejudicu statului de 66 milioane de lei....Procurorii, polițiștii, judecătorii, conform unei legi de prin anii `90, trebuiau să primească apartamente de la stat. Această obligație a fost pusă pe seama Primăriei. Din anii `90 se știe că primăriile nu mai au niciun fel de spațiu locativ pentru a le oferi. În asemenea situații, polițiștii, procurorii au dat în judecată. Primăria a obținut hotărâri judecătoriești până la Curtea Supremă prin care ne obligau să le dăm spații locative....Prin anii 2009-2010 s-a ajuns la o discuție la Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiție pentru a oferi compensații - contravaloarea unui spațiu locativ. Din 400 de hotărâri judecătorești, s-au executat vreo 80...În 2015 au întors-o invers. Deja îmi puneau întrebări de ce am executat aceste hotărâri judecătorești...”, a spus Chirtoacă.

Amintim că Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a pus sechestru pe casa părintescă a lui Dorin Chiartoacă de la Colonița și apartamentul de la Ciocana. Deciza a fost luată la data de 24 ianuarie 2019, însă anunțul a fost făcut la data 12 martie, de către ex-primarul capitalei pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării